Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Parteneri

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt

Institutia organizeaza, coordoneaza si realizeaza la nivel judetean activitatea de ocupare a fortei de munca, de formare profesionala si de protectie sociala a persoanelor neincadrate in munca. Elaboreaza studii si analize in domeniul ocuparii si formarii profesionale, face propuneri de imbunatatire a legislatiei din domeniu si actioneaza pentru sprijinirea mobilitatii fortei de munca si flexibilitatii functionale a pietei muncii. In vederea realizarii atributiilor ce-i revin, conform Legii 76/2002 modificata prin Legea 107/2004 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, institutia a infiintat si are in subordine trei filiale locale in Piatra Neamt (cu doua puncte de lucru in Bicaz si Poiana Teiului), Roman si Targu Neamt, precum si un Centru de Formare Profesionala in Piatra Neamt, cu filiale la Roman si Targu Neamt.

 

 

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Giurgiu

Impreuna cu agentiile judetene si sub coordonarea si indrumarea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, aplica politicile si strategiile privind ocuparea fortei de munca si formarea profesionala a persoanelor in cautarea unui loc de munca, elaborate de Ministerul Muncii, avand urmatoarele obiective principale: -stimularea ocuparii fortei de munca si cresterea gradului de ocupare a fortei de munca; -prevenirea somajului; -asigurarea egalitatii de sanse pe piata interna a fortei de munca si combaterea oricaror forme de discriminare pe piata muncii; -cresterea incluziunii sociale; -protectia persoanelor in cadrul sistemului asigurarilor pentru somaj.

 

 

ASOCIATIA PENTRU DEZVOLTARE SI PROMOVARE SOCIO-ECONOMICACATALACTICA

Furnizeaza servicii sociale pentru grupurile vulnerabile si dezvolta masuri active de ocupare a beneficiarilor. Partenerul detine si o serie de acreditari pentru programe de formare profesionala, precum si pentru furnizarea de servicii de ocupare. In prezent, partenerul are in derulare 3 programe integrate de dezvoltare a resurselor umane si cresterea integrarii profesionale pentru grupurile vulnerabile, sustinute prin finantari POSDRU. In cadrul acestor programe mentionate se deruleaza activitati de evaluare, informare, consiliere, orientare si mediere profesionala pentru persoane din categorii vulnerabile (roma, persoane cu dizabilitati, familii monoparentale) si persoane din mediul rural. Pe langa aceste 3 proiecte, partenerul mai deruleaza si o serie de alte activitati (finantate in principal din fonduri nerambursabile, nationale si internationale), care se adreseaza tematicii incluziunii si coeziunii sociale.

 

 

BOLT International Consulting- L. Katsikaris & Co Limited Partnership

Proiectele organizatiei sprijina dezvoltarea sociala si economica si reforma. Organizatia isi concentreaza interventiile pe lupta impotriva excluziunii sociale si are ca obiectiv maximizarea incluziunii socio-economice a grupurilor marginalizate, din care fac parte femeile rome, femei tinere sau somere de mult timp, prin implicarea lor in procesul de angajare si educare, prin oferirea unor servicii sociale si economice imbunatatite si prin suportul acordat antrepenoriatului.

Newsletter